Laatste Nieuwsbrief: oktober 2019

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Inschrijvingen schooljaar 2019 - 2020 Nederlandse School 't Kofschip
kinderen

Binnenkort sluiten de inschrijvingen voor schooljaar 2019 - 2020 van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip: Primair en Voortgezet Onderwijs op drie locaties in Rome, zaterdagochtend op de Zwitserse School, of door de week op Marymount of St. Georges, door gekwalificeerde leerkrachten.

Stadswandeling "Van Rubens tot Roa"
omslag-vlaminingen-in-rome

Op zaterdag 12 oktober organiseert Vlamingen de Wereld Rome een geleide stadswandeling "Van Rubens tot Roa" door het historisch centrum van Rome met focus op de Vlaamse aanwezigheid, op basis van het boek "Vlaamse Voetsporen in de Eeuwige Stad". Verzamelen om 14:00 uur op het kantoor van de Vlaamse Afvaardiging van de Belgische Ambassade, op Via Nazionale; apericena na in Testaccio. Bijdrage €5,00, RSVP.

Cursus Olandese per stranieri
NL_les

Op zaterdag 12 oktober start de cursus Nederlands voor buitenlanders van de Nederlandse School in Rome, voor beginners, half-gevorderden en gevorderden. De lessen worden om de zaterdagochtend op de Zwitserse School, bij metrohalte B Policlinico, gehouden. Inschrijven kan nog!

Pannenkoekenmiddag met vrijmarkt
la_fattoria_verde

Tevens op zaterdagmiddag 12 oktober van 15:00 tot 18:00 uur: de jaarlijkse pannenkoekenmiddag met vrijmarkt van de Nederlands-Italiaanse Vereniging op de zorgboerderij La Fattoria Verde. Toegang: leden €8,00, kinderen gratis, niet-leden: €10,00, kinderen €3,00. RSVP

Ledenvergadering Vereniging 't Kofschip
tKofschip

Op zaterdag 19 oktober om 10:00 uur houdt de nieuwe Vereniging 't Kofschip haar Algemene Ledenvergadering in de Zwitserse School. Iedereen die de doelstellingen van de Vereniging onderschrijft kan lid worden, voor maar €3,00 per jaar! Alleen leden kunnen gebruik maken van de School.

Praatcafé met Marry de Gaay Fortman
marry_de_gaay_fortman

Deze oktobermaand is het Praatcafé verhuisd naar de 4e donderdag: op 24 oktober komt Marry de Gaay Fortman vertellen over de kunst van de beminnelijke doeltreffendheid, om je als vrouw aan de top in een mannenwereld te handhaven. Toegang gratis, allen welkom.

Sinterklaasfeest op school
sinterklaas

Op zaterdag 30 november komt Sinterklaas in hoogsteigen persoon op de Nederlandse School alle Nederlandse en Belgische kinderen in Rome opzoeken. Toegang gratis, ook kinderen die van buiten de School zijn welkom (wel graag opgeven). Kijk alvast hier voor Sinterklaasliedjes.

De Schoolgids 2019 - 2020 is uit
titelblad_schoolgids_2019_2020

De Schoolgids van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip bevat alle praktische en achtergrondinformatie over de organisatie en het onderwijs op onze school voor dit schooljaar. Wie, wat, waar, wanneer en waarom - het staat er allemaal in. Ook op de downloadpagina.

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome van www.nederlandseschool-rome.org


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.