Laatste Nieuwsbrief: januari 2020

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Nieuwe cursus ParliamOlandese
NL_les

Op donderdag 16 januari om 19:00 uur start de nieuwe cursus Nederlands voor Italianen ParliamOlandese: elke donderdag om 19:00 uur les van bevoegde Nederlandse en Vlaamse docenten op Via Nazionale. De 18 lessen van 1,5 uur duren tot juni 2020. Inschrijven kan nog!

Praatcafé januari
praat_cafe

Op donderdag 16 januari kunnen de stamgasten van het Praatcafé elkaar Gelukkig Nieuwjaar wensen, voor de laatste keer in E' Passata la Moretta: op 20 februari keert het Praatcafé terug naar de uit de as herrezen stamkroeg Giulio Passami l'Olio. Gratis toegang, iedereen welkom.

Gespreksbijeenkomst Werkgroep Oecumene Friezenkerk
oecumene2020gespreksbijeenkomst

In het kader van de Week van gebed voor de eenheid van de christenen organiseert de Werkgroep Oecumene van de Friezenkerk op vrijdag 17 januari om 20:30 uur een gespreksbijeenkomst over ”Rome en reformatie, een protestants pleidooi voor vereniging”. Iedereen welkom.

Jarl van der Ploeg signeert op 't Kofschip
J-Van-der-Ploeg

Op zaterdag 18 januari vertelt Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg de leerlingen van 't Kofschip over het beroep van journalist. Vanaf 12:15 uur signeert hij exemplaren van zijn  kostelijke boek over Italië 'Wegens vakantie gesloten'. Voor wie zijn praatje op het laatste Praatcafé heeft gemist!

Snelle infogids voor schooljaar 2019-2020
trappenhuis_ZS

Een samenvatting met praktische info over het Schooljaar 2019 - 2020 uit de Schoolgids is nu beschikbaar op de download pagina van de Nederlandse School 't Kofschip, zowel op gewoon A4formaat als in de vorm van een brochure.

Cyclus SPQR-rondleidingen
SPQR_straatbord

Vanaf maandag 20 januari biedt de Vlaamse club van Rome-liefhebbers SPQR.be aan leden (€5) en niet-leden (€10) een serie wandelingen door Rome in het Nederlands met de gids en SPQR-lid Angelina. De bijna dagelijkse wandelingen gaan door tot 7 maart 2020. RSVP!

Holland wordt The Netherlands
netherlands-logo

De overheid heeft besloten ons land te rebranden voor het buitenland à €200.000: Holland wordt The Netherlands, wat minder naar tulpen, klompen en red light district ruikt. Nederlanders komen dus niet meer uit Olanda maar uit i Paesi Bassi. Blijven we nog wel olandese spreken?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome van
www.nederlandseschool-rome.org


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.