Laatste Nieuwsbrief: juli 2020

Ben je al ingeschreven op onze maandelijkse nieuwsbrief?

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome
Hier is uw zomernieuwsbrief!
zomervakantie

We gaan langzaamaan een beetje terug naar onze oude gewoonten, zo ook de nieuwsbrief. In deze zomernieuwsbrief vooral berichten over de Nederlandse school 't Kofschip. In september zijn er hopelijk meer activiteiten in Rome te melden. Tot dan, prettige zomer!

Alvast noteren: Open Dag en begin schooljaar van de Nederlandse school
school-2020

Op zaterdag 12 september wordt het nieuwe schooljaar feestelijk geopend met een open info- en cultuurdag van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip, thema: Welkom terug!. Dan kunnen ouders en belangstellenden ook kennismaken met de leerkrachten, het bestuur en de school.

ParliamOlandese komt weer terug
logo-parliamolandese-kl

Op donderdag 17 september begint de nieuwe cyclus ParliamOlandese: Nederlandse les van bevoegde Nederlandse en Vlaamse moedertaal docenten in hartje Rome, op Via Nazionale, op de donderdag om 19:00 uur. De 17 lessen van 1,5 uur duren tot 28 januari. Ouders krijgen 10% korting!

Schooljaar 2020 - 2021 op 't Kofschip
tekening-schoolkinderen

Help de Nederlandse school in Rome het volgend schooljaar zowel financieel als organisatorisch te plannen, en schrijf uw kinderen nu al in. Bekijk alvast het rooster van de drie leslocaties, en het lesgeld - dat u vanaf dit jaar van de belasting kunt aftrekken.

Kom aan boord van 't Kofschip: filmpjes op FB @KofschipRome
anouk_roest

Op @KofschipRome staan elke week schattige, interessante, grappige en ernstige filmpjes waarin kinderen en oud-leerlingen, leerkrachten en ouders, ambassadeurs en andere 'grote mensen' over hun ervaringen met de Nederlandse School 't Kofschip vertellen. Bekijk ze, like & deel ze!

Uw 5permille aan de School: codice fiscale 97 98 99 50 585 
geld-waslijn

Vanaf dit jaar is het mogelijk om via uw Italiaanse belastingformulier het 5per mille aan de Vereniging 't Kofschip APS te doneren, door de codice fiscale 97 98 99 50 585 van de Vereniging 't Kofschip APS in te vullen. Zo ziet het eruit op het 730 formulier:5permille-h

Belastingaftrek lesgeld 't Kofschip
dich.redd.

Heeft u het lesgeld van vorig schooljaar vóór 31 december 2019 betaald? Dan kunt u aan de penningmeester vragen om een kwitantie waarmee het lesgeld kan worden afgetrokken op de (Italiaanse) belastingaangifte van degeen vanuit wiens of wier bankrekening het lesgeld is betaald.

Tessa Vrijmoed: "Opnieuw het Colosseum voorbij"
Opnieuw-het-Colosseum-voorbij

Inval-juf Tessa Vrijmoed zelf over haar derde boek: Dit is geschikte lectuur voor jezelf, als backpacker, leunstoelreiziger, frequent flyer, expat, expat-op-het-punt-van-vertrek, treinliefhebber, inwoner van Rome of als ouder-die-relaxt-met-de-kids-op-pad-wil.

Nieuwsbrief voor Nederlanders in Rome van
www.nederlandseschool-rome.org


Hier kun je je in- en uitschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.