Stadswandeling

Vlamingen de Wereld - Rome organiseert een geleide stadswandeling met focus op de Vlaamse aanwezigheid door het historisch centrum van Rome, op basis van het boek "Vlaamse Voetsporen in de Eeuwige Stad".

Dit boek met 16 stadswandelingen werd geschreven door VRT-correspondente Hedwig van Zeedijk, de rector van de Koninklijke Belgische Kerk en van de Stichting Sint Juliaan der Vlamingen, P. Hugo Vanermen, en Carine Cuypers, grafisch vormgeefster en schrijfster van boeken over Rome, en kwam in 2007 uit.

Er wordt gestart vanuit het kantoor van de Vlaamse Afvaardiging van de Ambassade van België, op Via Nazionale, die zijn deuren om 14:00 uur opent, de wandeling start om 14:30 uur. De aankomst bij l'Oasi della Birra op Piazza Testaccio is voorzien rond 18:30 uur, voor een apericena (niet om 17:30 uur, zoals eerder vermeld).

Er wordt stilgestaan bij de sporen die Vlamingen, en ook soms Nederlanders, meestal kunstenaars, die in Rome iets hebben nagelaten.

Voor slechts €5,00 (ter plekke contant te voldoen) kan u deelnemen aan deze uitzonderlijke wandeling die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld en waarbij verschillende deelnemers al bevestigden dat ze hun kennis met de groep willen delen!

Voorzie gemakkelijke kledij en schoeisel en een drinkbus.

Opgeven bij viwrome@gmail.com.

 

Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019 om 14:00 uur

Waar: Start: Ambassade van België | Kantoor van de Vlaamse Afvaardiging
Via Nazionale 54, 3de verdieping (bel nr. 7)

< terug