Oranje fietsfeest BiciRoma

Van vrijdag 4 t/m zondag 6 mei 2018 wordt voor de 14e keer het jaarlijkse fietsevenement BiciRoma georganiseerd, ter promotie van de duurzame mobiliteit in Rome. Het evenement wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade om Nederland als duurzaam en innovatief fietsland in Italië te promoten.

Drie dagen lang zal Piazza del Popolo, één van de mooiste pleinen in Rome, beschikbaar zijn voor dit fietsevenement met stands, een podium en mini fiets-parcours. Elk jaar komen hier veel toeristen, lokale bevolking en fietsliefhebbers uit heel Italië op af.

Op vrijdagavond 4 mei en zaterdag 5 mei overdag worden fietstours voor kleine groepjes georganiseerd.

Op zondag 6 mei 2018 wordt het evenement afgesloten met de grote oranje fietstocht door het centrum van Rome, La Pedalata Arancione: circa 3.000 deelnemers zullen dan de stad oranje kleuren tijdens een 2,5 uur durende fietstocht door het centrum van Rome (ca. 32 km).

Vanaf 08.45 uur zullen de inschrijvingen (gratis) geopend zijn. Kits met oranje t-shirts en ballonnen met ‘Olandiamo’-opdruk en het Holland-logo zullen te koop zijn voor 5 euro. Ook zijn er dan fietsen te verkrijgen.

Om 09:20 uur zal het startsein voor de fietstocht worden gegeven.

Na de fietstocht zijn er versnaperingen en muziek op Piazza del Popolo om de fietstocht te vieren.

 

Wanneer: zondag 6 mei 2018 om 08:45 uur

Waar: Piazza del Popolo
Rome

< terug