Nederlands Praatcafé te Rome

praat_cafeAl sinds 1989 elke derde donderdag van de maand om 21:00 uur het Nederlands Praatcafé. Een al dan niet bekende Nederlander houdt een praatje over een interessant onderwerp, waarna onder het genot van een hapje en drankje de avond wordt voortgezet.

Het praatje begint om 21.00 uur; vanaf 19:30 uur kunt u al eten in de Trattoria. Hierna het traditionele café met korting op de drankjes voor Praatcafé gasten.

Vanwege de brand die in december 2018 in het traditionele lokaal Giulio Passami l'Olio  woedde, is het Praatcafé vanaf februari 2019 tijdelijk verhuisd naar Trattoria E’ Passata La Moretta, Vicolo della Moretta 6 (naast de COOP), precies tussen de Via Monserrato en de Via dei Banchi Nuovi en de Via Giulia.

Op het Praatcafé van 16 januari is er gelegenheid om elkaar Gelukkig Nieuwjaar te wensen, voor de laatste keer in E' Passata la Moretta: op 20 februari keert het Praatcafé terug naar de stamkroeg Giulio Passami l'Olio, die uit de as herrezen is.

Toegang gratis. Iedereen welkom!

Jarl van der Ploeg: “Wegens vakantie gesloten”

jarl_van_der_ploegOp het praatcafé van 21 november deed Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg uit de doeken wat de turbulente politieke zomer van 2019 voor Italië heeft betekend en waarom Italiaanse zomers zo belangrijk zijn.

Brand in Café Giulio Passami l'Olio

Brand in Giulio Passami l'OlioIn de nacht van 6 op 7 december 2018 is er brand uitgebroken in het Café Giulio Passami l'Olio, waar het Praatcafé al decennialang op de derde donderdag van de maand zijn gasten ontvangt. In februari 2020 keert het Praatcafé terug naar Giulio Passami l'Olio!

25 jaar Praatcafé RomeHet Praatcafé vierde in 2014 zijn 25-jarig bestaan!
Meer over het allereerste Praatcafé in 1989.
Alle Praatcafé-sprekers vanaf 2005 staan online!

Giulio Passami l'OlioDe enoteca Giulio Passami l'Olio serveert ook maaltijden. Praatcafé-gasten krijgen korting op hun drankjes en gerechten. Na het Praatcafé is er gezellig kroeg.

Marius de Gaay FortmanVanaf mei 2011 is de organisatie van het maandelijkse Praatcafé in handen van Marius de Gaay Fortman. Mail hem met tips, vragen, opmerkingen op praatcaferoma@gmail.com.