Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek

bieb
De Uitleenbibliotheek gaat vanaf woensdag 9 januari 2019 door in privé-vorm: de leden komen de tweede en de vierde woensdag van de maand op koffietijd bij elkaar in Caffé delle Arti (tegenover het KNIR) om boeken te ruilen. Voor info: pauline@iol.it.

De boeken

Bekijk hier de boekenlijst.

De Bibliotheek

De Uitleenbibliotheek gaat vanaf januari 2019 door in privé-vorm: alle boeken zijn verdeeld onder de huidige leden, die de tweede en de vierde woensdag van de maand op koffietijd bij elkaar komen in Caffé delle Arti (tegenover het KNIR) om boeken te ruilen. Voor info: pauline@iol.it.

Lidmaatschap: €10,00 per schooljaar, borgsom: €20,00.

Op woensdagochtend 12 december 2018 was de bibliotheek voor het laatst open in de Bibliotheekzaal op de 1e verdieping van het KNIR (Via Omero 10-12, Rome). Vanaf 2017 tot eind 2018 was er een kleine collectie beschikbaar in de bibliotheekzaal op de eerste verdieping van het KNIR. Op 14 december 2016 was de Bieb voor het laatst in het souterrain van het KNIR open.


Het Istituto Italiano di Studi Germanici in Villa Sciarra (kaart) heeft op 5 mei 2017 het grootste deel van de boekencollectie, die gedurende de laatste 35 jaar is opgebouwd, overgenomen. De boeken zijn hier beschikbaar, maar alleen ter consultatie.

Jeannette KochProf. Jeannette Koch stond in 1982 aan de wieg van de Stichting Werkgroep Nederlandse Taal te Rome, en was de drijvende kracht achter de Nederlands-Vlaamse Uitleenbibliotheek in het KNIR en de Nederlandse School 't Kofschip.