Ambassades

 

Nederlandse vertegenwoordigingen in Rome

Nederlandse Ambassade RomeNederlandse Ambassade en Consulaat bij de Italiaanse Staat,
Nederlandse Ambassade bij de Heilige Stoel / Vaticaanstad
Via Michele Mercati, 8
Tel.: +39 06 3228 6001

Nieuwe ambassadeur Joost Flamand

Joost FlamandOp 1 april 2019 is dhr. Joost Flamand aangetreden als Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Rome. Hij was tot zijn aantreden werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken als Directeur Integratie Europa / Plaatsvervangend Directeur-Generaal Europese Samenwerking.

Paspoort of identiteitskaart aanvragen

paspoortHet Consulaat in Milaan is per 1 januari 2016 gestopt met de afgifte van reisdocumenten, vanaf die datum kan je in Italië alleen nog in Rome terecht voor een paspoort of identiteitskaart. Voor alle consulaire diensten is een afspraak vereist.

Stages op de ambassade

De beleidsafdeling van Nederlandse ambassade in Rome selecteert twee maal per jaar 3 stagiairs voor een periode van vijf tot zes maanden (februari – juli en september – januari).

Afscheid ambassadeur Joep Wijnands

Joep Wijnands Joep Wijnands, ambassadeur in Rome vanaf 1 oktober 2015, is per 1 januari 2019 benoemd tot directeur-generaal van het directoraat-generaal Beleid in opdracht bij het Ministerie van Defensie. Op 14 april 2018 werd hij tot erevoorzitter van de Nederlandse School in Rome 't Kofschip benoemd.

Belgische vertegenwoordigingen in Rome

Belgische AmbassadeBelgische Ambassade Italiaanse Staat & Ambassade Heilige Stoel
Via Giuseppe de Notaris 6
00197 Rome
Tel: +39 06 360 9511, rome@diplobel.fed.be

 

ambassades